Grafisk profil – Science Park Jönköping

Grafisk manual sid Header
Under min tid på Science Park har jag inte bara fört och analyserat statistik för vår hemsida och sociala medier, jag har även uppdaterat vår grafiska profil.  

BRIEFEN:
Den nya profilen skulle kännas mer jordnära, seriös men ljus. Den skulle också gestalta den förflyttning företaget har gjort under de senaste åren, mot att arbeta mer och mer med hållbarhet inifrån och ut.

Skarpt projekt

Illustrator
Indesign
Photoshop
Figma

Färger och gradient

För att modernisera och fräscha till det grafiska uttrycket bytte vi ut alla identitetens färger. Färgerna spänner från innovation och tech-ighet, till det jordnära och naturliga. 

Alla färgerna används i profilens gradienter, för att symbolisera en övergång, från det gamla till det nya, från dagens idéer till morgondagens innovationer. I gradienten syns ett litet brus för att göra färgerna mindre kliniska och mer jordnära. Gradienterna kan användas som bakgrund till text, eller till grafiska element. 

Typografi

För att behålla igenkänning behöll jag det befintliga brödtexttypsnittet Nudista, som jag tycker passar bra med sin något mekaniska och ovala form. Men till rubriktypsnitt satte jag DM Serif Display, för att mjuka upp det mekaniska och teknologiska intrycket av Nudista, skapa kontrast och balans. 

Användning

Profilen har sedan implementerats i hela företaget. I powerpointar, affischer, brochyrer och rollups och inte minst vår helt nya hemsida.  Här nedan kan du se några exempel på enheter jag har anpassat efter den nya profilen.