Grafisk profil - Terrassen

Terrassen är ett fiktivt projekt, som jag blev inspirerad till att göra när jag var på en restaurang med samma namn. Medan jag var imponerad av maten och lokalen så tyckte jag att den grafiska profilen inte motsvarade känslan jag fick av helheten. Så jag gjorde en egen tolkning, och fantiserade ihop min drömrestaurang.

Kunden
Terassen är, i min version, en takbar med säsongsbetonade mellanrätter, med fokus på det vegetariska, och stor passion för drycken om det så är vin, öl eller alkoholhaltiga såväl som alkoholfria cocktails.

Logotypen
Logotypen innehåller ett handskrivet typsnitt, som jag har justerat för att ge ett bättre flöde genom texten. Den ska ge en personlig och avslappnad känsla, med sin ojämna baslinje. Till detta valde jag Futura, ett rakt typsnitt som är lättläst även i små storlekar.

Färger
Färgerna är inspirerade av själva barens fiskbenskaklade gröna ton, men understryker också den hållbara, nordiska menyn och fokus på god dryck.

Illustrationer och mönster
Till logotypen tyckte jag att det skulle passa med handritade illustrationer i en ledig stil. Så jag ritade ingredienser som jag föreställde mig skulle finns i restaurangens kök, med fokus på det vegetariska, och såklart också massor av flaskor och glas. Detta satte jag sedan ihop till ett mönster som jag kunde använda i mina enheter.
Fiktivt projekt
Illustration

 

Illustrator
Photoshop
Indesign