Proffsiga och effektiva hemsidor

Vad är en bra hemsida?

En bra hemsida är kort och gott effektiv, det vill säga att den ska göra det du vill att den ska göra. Det kan vara till exempel att den ska sälja produkter, eller göra att besökare kontaktar dig för att boka din tjänst. Men hur ser en effektiv hemsida ut? Här är några saker jag tittar på när jag designar hemsidor:

 • Snygg: Din hemsida ska representera ditt varumärke och stämma överens med dina färger, typsnitt och bildspråk. 
 • Responsiv: Hemsidan ska vara lika snygg oavsett om besökaren går in via dator, telefon eller surfplatta. 
 • Snabb: Laddningstiden ska vara så kort som möjligt. 
 • Säker: Självklart ska besökaren vara trygg och säker när hen använder sin hemsida!
 • SEO-anpassad: Texter, bilder och koden ska vara sökmotoroptimerade, så att kunderna enkelt hittar till din hemsida via Google. 
 • Användarvänlig: Det ska vara enkelt att navigera och hitta det besökaren vill hitta, om så är information, kontaktuppgifter, hur man genomför ett köp eller hur man bokar din tjänst.  

Varför är det viktigt att ha en bra hemsida?

Du vet väl hur viktigt det är att ha en grym hemsida som företagare, eller hur? En snabb, snygg och användarvänlig webbplats är A och O för många typer av verksamheter! Här är några viktiga anledningar till varför:

 1. Snyggt första intryck: Din hemsida är ditt digitala visitkort och skyltfönster på samma gång. En snygg webbdesign gör att folk stannar och utforskar vad du har att erbjuda, och skapar förtroende hos dina kunder. 

 2. Marknadsföring: En hemsida är en central plats för all din marknadsföring online. Så därför är det viktigt att den både ser bra ut, är säker, responsiv, användervänlig, snabb, och SEO-anpassad. Så att när någon googlar efter dina tjänster, är du där högst upp i sökresultaten! 

 3. Alltid öppet: Din hemsida sover aldrig. Den är redo att visa upp ditt företag dygnet runt, så att kunderna kan kika in när de vill. 

 4. Bättre än konkurrenterna: Med en snabb och responsiv hemsida, kan du ta täten. Då är chansen större att dina kunder väljer just ditt företag framför dina konkurrenter. 

 5. Kunderna älskar det: Enkel navigering och smidiga köp gör kunderna glada. Och glada kunder blir återkommande kunder.

Så, om du vill ha en hemsida som konverterar besökare till kunder, se till att din webbdesign är i toppklass. 

Din webbdesigner

Jag började, som många i min ålder, med att koda min egen profil på Lunarstorm på 00-talet. Sedan dess har hemsidorna jag kodar blivit lite mer avancerade, verktygen fler och man behöver inte längre kunna så mycket kod för att göra en helt okej hemsida. Men för att göra det lilla extra, det där som får det att se proffsigt och precis som du vill ha det, behövs ofta kunskap om både färg och form, såväl som lite kod (och tålamod!).

Om du känner att du har kört fast med din hemsida, om den inte riktigt blir som du vill, eller om den var snygg på 00-talet. Kanske har du många besökare på hemsidan men inte så många som genomför ett köp? Då är det kanske dags att anlita någon som kan få den att konvertera dina besökare till verkliga kunder. 

Jag gör hemsidor i WordPress, Wix och Squarespace, och kan sätta upp enklare webbshoppar i både Shopify och WooCommerce. Eftersom att jag har arbetat med både SEO och digital marknadsföring sedan många år, ser jag också till att din hemsida laddar snabbt, och rankar högt på Google.

Behöver du hjälp med att designa din hemsida? Kontakta mig så tar vi ett första möte!